Listaa kaikki tuotteet  Taide ja musiikki  Historia, kulttuuri ja maantiede
 Historia, kulttuuri ja maantiede
« takaisin
Ajan virrassa 1-3
22.3.2007 TIEDOTE W+G

Ajan virrassa -teos kertoo kristillisistä perinteistämme

Weilin+Göösin tuore tietokirja Ajan virrassa johdattaa lukijan kristillisten perinteiden pariin. Harva meistä tulee ajatelleeksi, miten palmusunnuntain virpominen tai pääsiäisen juhlakoristelut saati pääsiäismunat ja mämmi liittyvät kristillisiin perinteisiimme. Kirja on osa trilogiaa, jossa ilmestyy samanaikaisesti osat Vuodenkierto ja Tarinoiden kirja. Kolmas osa Elämänkaari valmistuu syksyllä.

Ajan virrassa -sarjan ensimmäinen osa Vuodenkierto on tietoteos, joka kertoo suomalaisten arjen ja juhlan perinteistä kristillisin silmin. Kirja selvittää kirkkovuoden merkityksen, sen keskeiset tapahtumat ja juhlapäivät sekä niihin liittyviä tapoja ja kulttuuria. Monien kotien lastenhuoneissa on yhä tänä päivänä kuva suojelusenkelistä. Kirjassa on mm. kuva Eeli Jaatisen maalaamasta, monille tutuksi tulleesta suojelusenkelitaulusta, jossa enkeli saattaa kahta korvessa kulkevaa lasta rikkinäisen sillan yli. Raamatusta peräisin olevat enkeliaiheet ovat suomalaisille tuttuja muutenkin. Niitä tapaa kiiltokuvissa, postikorteissa ja kodin jouluesineissä. Ajan virrassa -teoksen lukija saa tietää, miksi vietämme joulua, pääsiäistä, helluntaita ja muita vuotuisia juhlia, mistä ne ovat saaneet alkunsa ja mitä ne meille merkitsevät. Näitä taustoja emme juuri tule ajatelleeksi tai tiedostaneeksi tänä päivänä, sanoo teoksen päätoimittaja, teologian tohtori Timo Ryhänen.

Mistä kalenteri on saanut nimensä?
Lisätietoa lukijalle tuovat kirjan tietolaatikot. Yksi niistä kertoo, miten kalenteri on saanut nimensä. Kalenterimme on muotoutunut nykyiseen muotoonsa vuosisatojen kuluessa. Keisari Konstantinus teki seitsenpäiväisestä viikosta virallisen v. 321 eKr., vaikka se olikin jo otettu käyttöön Roomassa. Joka kuukauden ensimmäinen päivä oli nimeltään Kalendae. Pappien tehtävänä oli tarkkailla kuuta. Kun uusi kuu ilmaantui taivaalle, he julistivat Calare! Sana oli latinaa ja merkitsee julistamista. Uusi kuukausi oli alkanut.

Teosten eri aiheiden yhteyteen on lisätty katkelmia raamatun teksteistä sekä monipuolinen kuvitus. Kaikki kuvat ovat Tapani Romppaisen, joka on myös toiminut teoksen kuvatoimittajana. Kirjan loppuun on koottu ortodoksisen ja katolisen perinteen keskeisiä aiheita.

Toinen osa Ajan virrassa, Elämänkaari kuvaa konkreettisesti, miten ihmisiän eri vaiheissa pysähdytään juhlistamaan elämän merkkipaaluja kuten lapsen kastejuhlaa tai rippi-, hää- ja hautajaistilaisuuksia. Kirja kertoo myös juhlien käytännön toteutuksesta ja merkityksestä ja esittelee tavallisen kodin arkeen liittyvää ohjeistusta. Elämänkaari-osa valmistuu marraskuussa 2007. Ajan virrassa-sarjaan kuuluu myös kolmas kirja, erityisesti perheiden käyttöön suunniteltu Tarinoiden kirja. Se sisältää niin lapsille kuin aikuisillekin laadittuja, itse täytettäviä sivuja ja raamatun kertomuksia. Tarinoiden kirja ilmestyy samanaikaisesti Vuodenkierto-osan kanssa.

Ajan virrasssa on siten uusi kristillinen tietoteos kirkkomme jäsenten ja suomalaisen yhteiskunnan vakiintuneista tavoista ja perinteistä.

Tekijät: Teossarjan päätoimittaja, teologian tohtori, pastori Timo Ryhänen toimii kappalaisena Vartiokylän seurakunnassa. Hänen lisäkseen kirjoittajina on useita kirkon, kirkkomusiikin ja seurakuntatyön sekä tietokirjallisuuden asiantuntijoita. Teoksen toimituskunnassa ovat päätoimittajan lisäksi mukana apulaisjohtaja, FK Riitta-Liisa Kuosmanen (WSOY), kustannuspäällikkö, KTM Mari Wärri (WSOY) ja vastaava toimittaja, FM Mirja Vallisaari. Teoksen kustantaja on Weilin+Göös. Toimitustyö tapahtuu WSOY:n suurteostoimituksessa, kuten muidenkin Weilin+Göösin suurteosten toimitus.

Ajan virrassa 1-3.
Julkaisija : Weilin+Göös. Myynti: Tam-Books Oy.
Lisätietoa hankinnasta antaa asiakaspalvelu, (09) 4377 600, fax. (09) 4377 334, asiakaspalvelu@wg.fi, Internet: www.wg.fi


Lisätietoa teossarjasta ja arvostelukappaleet: Weilin+Göös Oy, tiedotus: Merja Kukkonen, (09) 4377 310, GSM 040 5734 537, merja.kukkonen@wg.fi Internet: www.wg.fi Kuvat medialle: www.wg.fi/mediakuvat

« takaisin
BONNIER
Books Finland
 © 2006 Wicanda Oy | Käyttöehdot | Palaute