Listaa kaikki tuotteet  Taide ja musiikki  Historia, kulttuuri ja maantiede
 Koti ja harrastukset
« takaisin
Käden taidot 1-4
7.10.2004 TIEDOTE W+G

Käden taidot -sarja valmistui

Käden taidot -sarjan neljäs osa on ilmestynyt. Samalla koko sarja on nyt valmis. Sarja on kattava perusteos kaikille käsitöistä kiinnostuneille. Sen uusin osa houkuttelee mukaan syksyisiin askareisiin ja joululahjojen valmisteluun.

Sarjan neljäs osa sisältää innostavia ideoita kudonnasta ja kirjonnasta virkkaukseen, ryijyn, pirta- ja lautanauhojen ja neulakintaan valmistukseen, nypläykseen, paperi-, massa- ja nahkatöihin sekä posliinin koristeluun.
Kirja alkaa leluista ja nukkekodin sisustamisesta. Siinä onkin jo hyvä lahjavinkki! Kirja sisältää myös tarkat ohjeet, mallit ja tarviketiedot. Teos sisältää myös runsaasti esimerkkejä paperista ja paperinarusta valmistettuihin koristeisiin. Paperinarutyöt kun ovat mykyisin huikean suosittuja ja vielä helppoja. Askartelijat valmistavat mielellään mm. paperienkeleitä ja kukkakoristeita jouluksi. Kirja antaa ohjeet myös niiden valmistamiseen.
Kuva paperikukista: Lasse Lehtiranta.Mallisuunnittelija Viivi Vatanen, yksi Käden taidot -sarjan 4. osan tekijöistä vahvistaa, että me aikuiset haluamme nykyisin saada käsillämme aikaan jotakin hyödyllistä. Miten kaunis onkaan paperista valmistettu juhlakattauskoristelu ja miten jännittävää kynttilöiden valmistus! On kuin taikaa, kun kastetun kynttilän ympärille muodostuu yhtäkkiä aito, käsin tehty kynttilä.
Tuore kirja sisältää sekä uutta että uudelleen ajankohtaiseksi tullutta. Jos olet kiinnostunut ryijyistä, teos opastaa tarkasti, miten ryijyn voi valmistaa joko kutoen tai ommellen. Kirja esittelee muutamia kauniita esimerkkejä. Jos sinua taas kiinnostavat vaikkapa lyijylasi- tai massatyöt, saat niihinkin kirjasta oivat ohjeet. Ja kaikista sarjan osista löytyy sekä silmän iloa että monia hauskoja ja usein helppojakin joululahjaideoita. Käsille riittää puuhaa.
Uuden kirjan loppuun on koottu vielä kattava hakemisto, joten eri käsityötekniikatkin löytyvät helposti ja nopeasti. Aivan lopussa alan ihmisiä auttaa tuiki tarpeellinen ja ensi kertaa näin laajana julkaistu suomi-englanti-ruotsi-saksa-sanasto.
11.3.2004 TIEDOTE W+G

Käden taidot –sarja saa sormet liikkeelle

Käden taidot -sarjan kolmas osa houkuttelee keväisiin askareisiin. Teos esittelee kirjontaa, virkkausta, neulontaa ja kankaankudontaa. Helpot ja hauskat ohjeet houkuttelevat raitapuseron tai lasten- ja nukenvaatteiden ompeluun. Monipuolinen käytännön opas kertoo myös punontatöiden periaatteista ja opastaa paperi- ja metallilankatöiden tekoon sekä luonnon väreillä värjäämiseen.


Kirjan tekijät ovat koonneet sarjaan runsaasti eri käsityön lajeja ja tarjoavat suuren joukon uusia ideoita. Sarjan kolmas osa kertoo esimerkiksi, mitä virkkaus tai silkkinauhakirjonta on. Lukija saa tarkat ohjeet, mitä välineitä ja millaisia materiaaleja hän voi valita ja millaisia töitä luoda. Värikkäät kuvat ja selkeät mallit houkuttelevat kokeilemaan.
Kirja sisältää myös ohjeita, miten virkata vaatteita tai neuloa myssyt ja puserot esimerkiksi äidille ja tyttärelle. Ohjeita noudattaen ehtii hyvin neuloa kevääksi sopivan lämpöiset asut.


Käsitöiden teko rentouttaa

Käsillä tekeminen aktivoi luovuuteen ja inspiroi uusiin ratkaisuihin. Se myös rentouttaa työpäivän jälkeen. Itse valmistetut koristeet, vaatteet ja ompeleet innostavat myös jatkamaan ja itse tehtyä arvostetaan.
Käden taidot -sarjan toimituskunta koostuu alan ammattilaisista. Siihen kuuluvat tekstiilialan artenomi Johanna Aydemir, käsityönopettaja ja kuvataiteilija Pirkko Toivanen, kotiteollisuusopettaja ja käsityötoimittaja Ulla Ralli, käsityönopettaja ja toimittaja Anne Sneck sekä toimituspäällikkö Hilkka Opas (WSOY). Lisäksi kirjoittajina on muita käsityöalan asiantuntijoita. Graafinen suunnittelu on Marko von Konowin käsialaa.
« takaisin
BONNIER
Books Finland
 © 2006 Wicanda Oy | Käyttöehdot | Palaute