Listaa kaikki tuotteet  Taide ja musiikki  Historia, kulttuuri ja maantiede
 Taide ja musiikki
« takaisin
Pinx. Nykytaide 2-osaa

Toimituskunta Päätoimittaja Fil.tri.dos Helena Sederholm

Lisäksi: Professori Heikki Hanka, Taidearvostelija, toimittaja Marja-Terttu Kivirinta, Fil. kand. Soili Sinisalo. Fil.tri,dos. Riikka Stewen, Fil.lis Anssi Mäkinen. Kuvatoimittajat Fil.lis. Rakel Kallio ja Fil. maist. Veikko Kallio. Pinx-nykytaide teoksiin ovat lisäksi kirjoittaneet lukuisat taiteen eri alojen asiantuntijat.
Pinx-nykytaiteen 2- osaa, kattavat ajallisesti 1900 luvun ja vuosituhannen vaihteen maalaustaidetta suomessa.
Osassa "Siveltimen vetoja", esitellään Suomen rakastetuimpia akvarellisteja sekä uuden, abstraktin taiteen ilmaisutapoja ja taiteilijoita, joiden ilmaisussa on maalauksellista voimaa. Monia merkittäviä tekijöitä on esillä mm. Marjatta Hanhijoki, Rafael Wardi, Sam Vanni, Ahti Lavonen, Carolus Encel, Ulla Rantanen, Nina Roos, Jukka Mäkelä, Juhana Blomstedt, Marjatta Tapiola, sekä lukuisia muita taiteilijoita. Teema artikkeleiden lisäksi kerrotaan taiteilijoista, heidän elämästään ja töistään. Osa "Tarinan kertojia" kattaa ajallisesti maalaustaiteemme viimeisimmät, mielenkiintoiset vuosikymmenet. Tutuksi tulevat mm. pop-taide, naivismi, underground ja postmodernismi. Nykytaiteessa eri taiteenlajit sekoittuvat usein tai taiteilijat risteyttävät sarjakuvia ja antiikin tarinoita. Lukija tutustuu teoksessa kiinnostaviin töihin ja taiteilijoihin, joista mainittakoon mm. Kaj Stenvall, Jarmo Mäkilä, Chris af Enehielm, Alpo Jaakkola, Juhani Linnovaara, Alice Kaira, Alvar Gullishen, Marianna Utinen ja Osmo Rauhala.
Osa "Siveltimen vetoja" Herkkiä akvarelleja, voimakkaita värejä ja abtraktia ilmaisua.
Akvarelli on maalaustaiteemme vaikeimpia ilmaisumuotoja, se vaatii taituruutta ja herkkyyttä. Tässä osassa esitellään Suomen rakastetuimpia vesivärimaalareita Sulho ja Kreeta Sipilästä Carl Warghiin, Marjatta Hanhijokeen ja Rafael Wardiin.

Abstrakti taide alkoi tulla Suomeen 1900-luvun puolivälissä. Kuten muuallakin maailmassa, se sai monenlaisia muotoja selkeälinjaisesta konkretismista ekspressiivisempään väri-ilmaisuun. Esimerkiksi informalismi sai suuren suosion myös taiteen harrastajien keskuudessa.
Ei-esittävän taiteen merkittävimpiä nimiä ovat Sam Vanni, Ahti Lavonen, Lars Gunnar Nordström, Ernst Mether-Borgström, Göran Augustson, Carolus Enckel, Paul Osipow ja Juhana Blomstedt.

Siveltimen vetoja korostava maalauksellisuus on kiehtonut monia taiteilijoita, joiden töissä voi olla jopa aavistus aiheesta, mutta tärkeintä on silti väri ja maalaaminen. Ulla Rantanen, Leena Luostarinen, Silja Rantanen, Jukka Mäkelä, Raili Tang, Marika Mäkelä, Marjatta Tapiola, Teemu Saukkonen, Nina Roos, Kristiina Uusitalo ja Nanna Susi jatkavat maalaustaiteen parhaita perinteitä kukin tavallaan.
Osa "Tarinankertojia" Maalaustaide vuosituhannen vaihtuessa, kattaa ajallisesti maalaustaiteemme viimeisimmät vuosikymmenet. Teema–artikkeleissa käsitellään mm. surrealismin vaikutusta maalauksiin, pop-taidetta, naivismia ja 1970 ja 80 lukujen taiteen poliittista luonnetta, josta esimerkkinä vaikkapa underground taide. Viime vuosina maalaustaide on saanut runsaasti vaikutteita sekä taidehistorian suurilta mestareilta että populaarikulttuurin suosikkikuvista. Tämä näkyy mm. kaj Stenvallin ankkamaalauksissa, Jarmo Mäkilän 1980-luvun ironisissa ja Chris af Enehielmin eloisissa hahmoissa. Tämän aikakauden esiteltäviä taiteilijoita ovat mm. Alpo Jaakkola, Juhani Linnovaara, Kimmo Kaivanto, Esko Tirronen, Leo Lindsten, Alice Kaira, Risto suomi, Hannu Väisänen, Osmo Rauhala, Markus Konttinen, Caroline Pipping, Susanne Gottberg ja monet muut nykytaiteilijat.

Nykytaiteelle tyypillistä on, että maalaustaide on sekoittunut muihin taiteen lajeihin; töissä on vaikutelmia tai osia valokuvista, värisommitelmia voidaan tehdä jopa esineistä. taiteen monista rooleista ja muuttuneista muodoista ovat esimerkkeinä mm Marianne Uutinen, Heli Hiltunen, Anu Tuminen sekä Alvar Gullichen.
Pinx. Nykytaide 2-osaa

Valmis, 2-osaa

Koko 235 x 297 mm, 304 sivua/osa.
Upea kuvitus, n. 400 nelivärikuvaa /osa. Kattavat henkilö, taideteos- ja asiahakemistot, sekä taidesanastot molemmissa osissa. Lähde- ja kirjallisuus luettelo.
Hieno sidosasu, kansissa kluuttikangas ja hopeafolio, nelivärinen laminoitu suojapaperi, hopeafolio, lukunauha.
Paperi: Lumiart silk 150g.
ISBN 951-35-6600-5 ja 951-35-6616-1.
Hinta

196 €

- Laskulla lähetysten mukaan 196€
Teos on valmis, toimitusaika 1-2 viikkoa.


Tilaajaetuna veloituksetta:
Kirjapalvelu.fi -kampanjatilaajaedut listalta valinnainen kirja.
« takaisin
BONNIER
Books Finland
 © 2006 Wicanda Oy | Käyttöehdot | Palaute