Listaa kaikki tuotteet  Taide ja musiikki  Historia, kulttuuri ja maantiede
 Lapset ja nuoret
« takaisin
Satusaari 1–8
18.4.2005 TIEDOTE W+G

Satusaari-sarjan kuvitus on suomalaisten kuvittajien kulttuuriteko
Satusaari-sarjan (W+G) viimeiset osat Hulivilivuori ja Musiikkimatka ovat ilmestyneet. Musiikkimatka sisältää jälleen uusia, mm. Tittamari Marttisen runoja - joita Marjatta Meritähti on säveltänyt - nuotteineen ja leikkiohjeineen, kertoo lasten- ja nuortenkirjallisuuden tutkija, FT Päivi Heikkilä-Halttunen. Erityisen teoksesta tekee sen ainutkertainen ja monipuolinen kuvitus, hän korostaa. Satusaari-kuvitusnäyttely avattiin Kallion kirjastossa, josta se lähtee kiertämään mm. moniin Etelä-Suomen kirjastoihin.

Satusaari-sarjan tarkoitus on tyydyttää lapsuuden ajan sadun- ja seikkailunnälkää. Sarja sisältää liki 400 erimittaista satua, tarinaa ja runoa. Mukana on lyhyitä loruja, joissa leikitään yhdessä lapsen kanssa, tunnelmarunoja, perinteisiä satuja ja tarinoita ja pidempiä kertomuksia, joita kouluikäinen voi itsekin lukea – tai laulaa. Sadut, leikit, lorut ja laulut soveltuvat 2–8-vuotiaille kuten myös perheen yhteisiin lukuhetkiin.
Valmiin Satusaari-sarjan uudet kirjat sisältävät jälleen uutta ja perinteistä, kotimaista ja käännettyä lastenkirjallisuutta. Osa Hulivilivuori keskittyy yhteen teemaan, kuten jo aiemmin ilmestyneet sarjan osat Salamaja, Lumottu metsä, Raisulan kylä, Unien ranta, Ihmeiden torni ja Ystävysten talo.

Kuvittajien valtaisa innostus ja luovuus näkyy
Satusaaren kuvitus on kirjasarjan ehdoton valtti, sanoo sarjan päätoimittaja Päivi Heikkilä-Halttunen. Kuvitus on varta vasten teokseen suunniteltu ja lähes kokonaan uutta. Kirjoissa on satoja kuvia, joten kuvittajat ovat tehneet todellisen kulttuurityön. Sarjan kuvittajat Taru Castrén, Liisa Kallio, Timo Kästämä, Christel Rönns ja Virpi Talvitie edustavat suomalaisen lastenkirjakuvituksen kärkeä ja uudempaa polvea. He ovat kaikki tunnettuja ja ansioituneita alallaan. Heidän töitään leimaavat iloisuus, hehkuvat värit, tunnelmointi ja monet hauskat yksityiskohdat.Sarjassa on myös muutamia entuudestaan tunnetun Kristiina Louhen aiemmin julkaistuja kuvituksia.
Satusaari-sarjan kuvituksesta on myös koottu näyttely, jossa on esillä viitisenkymmentä työtä. Työt siirtyvät toukokuussa Helsingin Kallion kirjastosta Malmitalon kirjastoon ja kiertävät sieltä loppuvuoden Porvoon, Järvenpään, Turun ja Uudenkaupungin kirjastojen kautta Tampereen kaupunginkirjastoon.

Sadut välittävät uutta tietoa lapselle

Satusaaren eri osat on koottu väljästi tietyn teeman ympärille. Sarjan ensimmäinen osa Salamaja käsittelee lapsen elämän kohokohtia, kasvutarinoita vauvasta kouluikään. Mukana on kertomuksia itsetunnon kohotuksesta, uusien taitojen oppimisesta, esimerkiksi ensimmäisestä esikoulu- ja koulupäivästä. Toinen osa Lumottu metsä kertoo lasten luontokokemuksista maalla ja kaupungissa vuodenkierron tahdissa. Mukana on uusia ja vanhoja eläinsatuja ja luonnon ilmiöiden tutuksi tekemistä. Kolmas osa Raisulan kylä kertoo jänniä juttuja noidista, peikoista, jättiläisistä, kummituksista, merirosvoista ja muista hurjimuksista. huumorilla höystäen. Lapsen pelkoja käsitellään psykologisesti rakentavalla tavalla. Neljäs osa Unien ranta sisältää tunnelmaltaan rauhoittavia, lyhyitä iltasatuja eri aihepiireistä. Viides kirja Ihmeiden torni kertoo ihmeellisiä satuja ja tarinoita, joissa on perinteisen ihmesadun aineksia tai jokin muu, ällistyttävä ominaisuus. Osa Ystävysten talo pitää sisällään mukavaa yhdessäoloa kuvaavia satuja ja tarinoita perheestä, ystävistä ja leikistä. Seitsemäs osa Hulivilivuori on kooste vauhdikkaista remellysseikkailuista ja hiljaisista tunnelmasaduista. Sarjan ”kuopus” Musiikkimatka sisältää vanhoja ja uusia lastenlauluja nuotteineen.
23.4.2004 TIEDOTE W+G

Satusaari-sarjaan on ilmestynyt kaksi uutta osaa
Weilin+Göösin Satusaari-sarjaan on ilmestynyt kaksi uutta osaa. Raisulan kylä kertoo jänniä juttuja noidista, peikoista, jättiläisistä, kummituksista, merirosvoista ja muista hurjimuksista, leppoisasti huumorilla höystäen. Kirja käsittelee lapsen pelkoja psykologisesti rakentavalla tavalla. Unien ranta sisältää tunnelmaltaan rauhoittavia, lyhyitä iltasatuja ja uniaiheisia lastenrunoja ja tuutulauluja. Kirjojen kuvitus on täysin uutta. Iloisen ja hauskan ilmeen ovat toteuttaneet Taru Castrén, Kristiina Louhi, Christel Rönns ja Virpi Talvitie.

Satusaari on 8-osainen antologia, joka on suunniteltu noin 2-8-vuotiaiden sadun- ja seikkailunnälkään. Sarjan osat ilmestyvät pareittain ja jokainen sisältää leikkiloruja, tunnelmarunoja, perinteisiä satuja ja lyhyempiä tarinoita perheen pienemmille sekä pidempiä kertomuksia isommille. Eripituiset tekstit antavat vanhemmillekin mahdollisuuden valita, mitä lukea päivän eri ajankohtina. Ensimmäiset ilmestyneet osat Salamaja ja Lumottu metsä sisältävät uusien taitojen oppimis- ja kasvutarinoita sekä luonto- ja eläinaiheisia satuja


Petrin sängyn alla oli mörköjä

Satusaari-sarjan jokainen kirja muodostaa itsenäisen teemakokonaisuuden. Juuri ilmestynyt Raisulan kylä sisältää muiden tavoin viitisenkymmentä erilaista tekstiä noin 30 kirjailijalta. Mukana on täysin uutta kuin myös perinteistä lastenkirjallisuutta. Pääosa teksteistä on kotimaista, osa käännettyä, esimerkiksi Hannu Mäkelän Herra Huu lähtee töihin, Jacob ja Wilhelm Grimmin Peukaloinen, Tuulikki Soinin Petrin sängyn alla on mörköjä sekä Tittamari Marttisen Sokerikuun salaisuus.
Samanaikaisesti ilmestynyt Unien ranta sisältää mm. Jean de La Fontainen Maalaishiiri ja kaupunkilaishiiri ja H.C. Andersenin Prinsessa ja herne. Uudempaa lastenkirjallisuutta edustavat mm. Mari Mörön Kissan ja koiran kiista ja Ritva Toivolan Eno ja lumimies. Seuraava kirjapari Ihmeiden torni ja Ystävysten talo ilmestyvät syksyllä ja viimeiset kaksi Hulivilivuori ja Musiikkimatka vuoden 2005 keväällä.

Toimituskunta

Satusaari-sarjan päätoimittajana ja toimituskunnan puheenjohtajana toimii lasten- ja nuortenkirjallisuuden tutkija ja kriitikko Päivi Heikkilä-Halttunen. Tittamari Marttinen ja Timo Parvela ovat kumpikin lastenkirjailijoita. Sarjan kokonaissuunnittelussa sekä ensimmäisten osien suunnittelussa toimituskunnassa on ollut mukana myös muusikko ja lastenkirjailija Laura Voipio. Sarjan vastaavana toimittajana toimii Kirsti Kujanen WSOY:ltä.
« takaisin
BONNIER
Books Finland
 © 2006 Wicanda Oy | Käyttöehdot | Palaute