Listaa kaikki tuotteet  Taide ja musiikki  Historia, kulttuuri ja maantiede
 Historia, kulttuuri ja maantiede
« takaisin
Suomen antiikkiesineet 1-4

Weilin+Göös on julkaissut neliosaisen Suomen Antiikkiesineet sarjan. Sarjan päätoimittajan, museonjohtaja Kari-Paavo Kokin mukaan ihmiset ovat selvästi kiinnostuneita vanhoista esineistä. − Melkein kaikilla on kotonaan jokin vanha esine, joka sitoo perheen historiaan. Antiikkiesineiden kautta monet nykypäivän tavat ja perinteet saavat selityksensä.

Uutuussarja perehdyttää antiikkiesineiden maailmaan laajasti ja perusteellisesti edeten kronologisesti 1500-luvulta 1970-luvulle. Teos esittelee eri aikakausien tyylisuuntia ja esineitä, niiden tekijöitä ja materiaaleja.
Sarja opastaa lukijaa tunnistamaan esineiden alkuperää antamalla tietoa niiden historiallisesta kehityksestä ja osoittamalla esineille tyypillisiä piirteitä, joita yksityiskohtaiset kuvat ja piirrokset selventävät.
Sarja sisältää neljä osaa, Renessanssista rokokoohon, Kustavilaisuudesta empireen, Kertaustyylit, Jugendista modernismiin.
Alan asiantuntijat tekijöinä

Sarjan päätoimittaja Kari-Paavo Kokki toimii Heinolan kaupunginmuseon museonjohtajana ja on tullut monille tunnetuksi mm. Glorian Antiikin päätoimittajana (2001−2002). Sarjan toimituskuntaan kuuluvat myös antiikkikauppias, vapaaherra Arthur Aminoff, antiikkikauppias Bernt Morelius, museonjohtaja Marketta Tamminen ja sisustusarkkitehti Tauno Tarna.
Toimituskunnan ohessa kirjoittajina on joukko kulttuuri- ja taidehistorian asiantuntijoita, tutkijoita ja konservaattoreita.Teoksen valokuvat ovat todella korkeatasoisia ja uusia, Katja Hagelstamin tätä teossarjaa varten kuvaamia. Kuvien välityksellä lukija pääsee kurkistamaan harvinaistakin esineistöä. Sarjan toimituksesta vastaa WSOY:n toimituspäällikkö Ritva Forslund ja graafisesta ilmeestä Olavi Hankimo.
Renessanssia, barokkia ja rokokoota

Suomen Antiikkiesineet -sarjan aloittava osa Renessanssista Rokokoohon kertoo renessanssin, barokin ja rokokoon tyylisuunnista 1500-, 1600- ja 1700-lukujen Suomessa. Kirja esittelee kronologisesti kunkin tyylisuunnan ja ajalle tyypillisiä esineitä ja tunnusmerkkejä, kuten asumiskulttuuria,


pukumuotia ja koruja. Barokkia koskevassa jaksossa kuvataan esimerkiksi ajan kalustusta, peilejä, kaappeja, pöytiä, tuoleja ja valaistusta, samoin tapetteja, kankaita, kelloja, juhla-aterian järjestelyjä ja kattausta, fajanssia ja hopeita.
Kustavilaisuudesta empireen

osa kuvaa uusklassismin tyylisuuntia ja niille tyypillisiä tunnusmerkkejä, kuten asumiskulttuuria, käyttöesineistöä, pukumuotia ja koruja. Kirja opastaa lukijaa myös


tunnistamaan esineiden alkuperää kertomalla esineiden historiallisesta kehityksestä ja osoittamalla niille tyypillisiä piirteitä, joita yksityiskohtaiset kuvat ja piirrokset selventävät.
Kertaustyylit

Juuri ilmestynyt, sarjan Kertaustyylit- osa (327 s.), esittelee laajoin, asiantuntevin tekstein ja kuvin uusgotiikan, uusrokokoon, uusbarokin, uusrenessanssin ja uusempiren kukoistuksen kautta.

Kirjan lähes 500 kuvaa tuovat aikakauden elävänä ja hämmästyttävänä silmien eteen.

Nimi kertaustyyli paljastaa, että uusi tyyli lainaa jotakin aiemmasta päätyylistä, kuten uusrokokoo rokokoosta. Kertaustyylit sijoittuvat esinekulttuurissa suunnilleen vuosille 1850-1895. Tyylit sekoittuvat usein toisiinsa, joten yhdessä ja samassa esineessä sattoi olla piirteitä useistakin tyyleistä.


Kertaustyylit- kirja esittelee keräilijän suosikkeja.
Kodin esineistöä, huonekaluja, keramiikkaa, valaisimia, uuneja sekä ajan muita käyttöesineitä.

Uusimmassa kirjassa esineisiin tutustutaan esineryhmittäin, kun aiemmissa osissa se tapahtui tyylisuunnittain. Uusi ratkaisu antaa mahdollisuuden tutustua aikakauden esineistöön monipuolisemmin ja laajemmin. Kirja on ensimmäinen aikakautta näin kattavasti kuvaava teos.
Jugendista modernismiin osa ilmestyy aivan vuoden 2006 lopulla ja käsittelee esineistöä 1800-luvun loppupuolelta aina 1970-luvulle asti, nostaen jugendin ohessa esille art decon, funktionalismin ja modernismin.
Jokaisen kirjan loppuun on koottu kirjallisuusvinkit ja aakkosellinen hakemisto.

Antiikkiesine väylä kulttuurihistoriaan

Sarjan päätoimittaja Kari-Paavo Kokille yksittäinen esine on myös väylä kulttuurihistoriaan. − Vanhoissa esineissä näkyy entisaikojen mestareiden kädenjälki, ja tämän päivän designerit etsivät vastaavaa ilmaisua omalle luovuudelleen.


Vastaavan laajuista esinehistoriaa ei Suomessa ole aiemmin julkaistu.
Suomen antiikkiesineet 1-4

Sarja kokonaisuudessaan valmis, osat 1-4.

Koko 235 x 292 mm, 320 sivua/osa, yht. 1280 sivua.
Upea kuvitus, yli 400 nelivärikuvaa ja piirrosta/osa.
Sidosasu vaaleaa kluuttia, nelivärinen laminoitu suojapaperi, kultafolio, lukunauha.
Paperi Galerie Art Silk 150g.
ISBN 951-0-29269-9 koko sarja.
Hinta

488 €

- Laskulla lähetysten mukaan 488 €
Teos on valmis, toimitusaika 1-2 viikkoa.


Tilaajaetuna veloituksetta:
Valitse Kirjapalvelu.fi-kampanjaetulistalta sopiva kirja.
« takaisin
BONNIER
Books Finland
 © 2006 Wicanda Oy | Käyttöehdot | Palaute