Listaa kaikki tuotteet  Taide ja musiikki  Historia, kulttuuri ja maantiede
 Luonto ja eränkäynti
« takaisin
Suomen luontotieto 1-4
20.5.2005 TIEDOTE W+G

Suomen luontotieto -teos kertoo kaiken maamme luonnosta

Suomen luontotieto -teos (Weilin+Göös) esittelee maamme luonnon ja sen erityispiirteet laajasti ja monipuolisesti. Sarjan neljä aakkosellista osaa selvittävät niin tutut kuin vieraatkin luontoaiheet, luonnonvaraisista kasveista ja eläimistä sieniin ja mikrobeihin sekä niiden toimintoihin. Teos kertoo myös biologian ja geologian monista ilmiöistä ja tapahtumista.
- Teoksesta selviävät mm. monet uudet eläinten ja kasvien nimet sekä useat viimeisimmät tutkimustulokset, painottaa teoksen päätoimittaja, biologi, tietokirjailija FM Juha Valste.


Neliosainen Suomen luontotieto käsittelee luontoaiheet A:sta Ö:hön, uhanalaisia kasveja, eläimiä ja EU-luontodirektiiviä myöten. Teos pohjautuu uusimpaan tutkimukseen ja aakkostettuun tietoon, josta se on helppo ja nopea löytää. Hakusana-artikkeleita on kaikkiaan 6 000 ja laajempia teema-artikkeleitakin noin 200. Teema-artikkelit sisältävät syventävää tietoa. Niissä lukija perehtyy esim. allergiakasveihin, lintujen muuttoon, ennätyskaloihin, solujen aineenvaihdunnan toimintoihin, eläimiin liittyviään kansanperinteeseen, Itämeren tilaan, jääkauden vaikutuksiin, kallioperään ja kivilajeihin.
Miten lasketaan kalojen ikä?
Mielenkiintoiset hakusana-artikkelit kertovat uusinta tietoa luontomme kasveista ja eläimistä – linnuista, kaloista, nisäkkäistä ja selkärangattomista – sekä muista luontomme ihmeellisyyksistä. Hakusanoja ovat esimerkiksi amebat, ahven, graniitti, harmaahaikara, herkkutatit tai jokin muu elollisen tai elottoman luonnon ilmiö tai tapahtuma kuten alkionkehitys, DNA, happamoituminen, kalojen ikä tai kasvihuoneilmiö.
Tärkeän lisän teokselle antavat henkilöartikkelit, jotka esittelevät Suomen biologian ja geologian merkittävät tutkijat 1700-luvulta tähän päivään. Henkilöesittelyt on kirjoittanut tieteenhistorian emeritusprofessori Anto Leikola.
Tekijöinä alan parhaat asiantuntijat
Suomen luontotieto -sarjan kirjoittajat ovat alojensa suomalaisia asiantuntijoita ja osaajia. Mukana on sekä nuoria tutkijoita että arvostettuja professoreita.
Toimituskuntaan kuuluvat päätoimittaja, tietokirjalija, FM Juha Valsteen (selkärankaiset) lisäksi intendentit Anders Albrecht (selkärangattomat) ja Mikko Piirainen (kasvit), Ari Halinen (geologia) sekä Korkeasaaren eläintarhan johtaja, dosentti Seppo Turunen (yleisbiologia). Kuvatoimittajana työskentelee arvostettu luontokuvaaja, tietokirjailija ja ornitologi Mauri Leivo.
Graafisesta suunnittelusta vastaa Päivi Lahtinen (WSOY).
Sarjaa myyvät Weilin+Göös Oy:n valtuuttamat edustajat ja puhelinmyyntitoimistot.
« takaisin
BONNIER
Books Finland
 © 2006 Wicanda Oy | Käyttöehdot | Palaute