Listaa kaikki tuotteet  Taide ja musiikki  Historia, kulttuuri ja maantiede
 Koti ja harrastukset
« takaisin
Tekniset Käden taidot 1-4
17.2.2006 TIEDOTE W+G

Tekniset Käden taidot osa 2 valmis

Tekniset Käden taidot -sarjan toinen osa on oiva osoitus siitä, mitä kaikkea jokainen voi itse valmistaa puusta, metallista, kivestä tai vaikkapa uusiomateriaaleista. Kirja perehdyttää lukijan kotiin, harrastuksiin, leikkeihin ja pihalle tarpeellisten esineiden ja huonekalujen valmistamiseen.


Lukuisia ohjeita edeltää tieto, millaisia puuntyöstökoneita on olemassa ja miten niitä käytetään. Koneita on nykyisin saatavissa laaja valikoima myös harrastajalle. Kirja perehdyttää lukijansa myös erilaisten puuliitosten valmistamiseen, yksityiskohtaisia kuvia ja ohjeita myöten. Koska puu on elävä luonnonmateriaali, se reagoi ympäröiviin olosuhteisiin. Kunnolla tehdyt liitokset ovat tukevia ja kestäviä.

Tekniset kädentaidot teossarja innostaa lukijaa elvyttämään käden taitoja ja tekemään itse kodin kalusteita ja esineitä, sarjan toinen osa tuo taas uusia mielenkiintoisia vinkkejä lukijalle. Kirja opastaa, miten valmistaa esimerkiksi kaunis kukkapöytä, yksilöllinen kirjahylly, moderni arkkupöytä tai säännösten mukainen asekaappi.
Myös vanhempia kannustava lasten kanssa tekeminen ja perinteikkäiden leikkikalujen valmistaminen sisältyvät sarjaan. Houkuttelevat puuaiheiset vinkit ulottuvatkin puuleluista aina lastenhuoneen tai huvilan kalusteiden rakentamiseen.

Kivenhionnasta kiinnostunut perehtyy kirjassa kivikorujen, mm. riipuksen ja sormuksen valmistamiseen, ja metallin työstämisestä innostunut saa ohjeet mm. kynttelikön, pihatakan tai savustuslaatikon tekoon. Metallitöiden teko voi tuntua vaikealta, mutta se on täysin mahdollista tavalliselle harrastajallekin.

Uusiokäytön esimerkkeinä ovat lusikkauistin, merihenkinen vitriinikaappi sekä peili mökille, nekin selkein kuvin ja valmistusohjein.

Tekniset Käden taidot -sarjan osat 1-2 ovat valmiina, osa 3 ilmestyy syksyllä 2006 ja osa 4 keväällä 2007. Kaikki sarjan osat etenevät helpoista ohjeista kohti vaikeampia ja laajempia projekteja. Sarja tarjoaa helppoja töitä aloittelijalle, vaikeampia tietojensa palauttajalle ja vaativia kunnianhimoiselle harrastajalle.
6.9.2005 TIEDOTE W+G

Tekniset Käden taidot -teos elvyttää opittuja taitoja

Meitä suomalaisia voi hyvällä syyllä kutsua puukansaksi, pohtii päätoimittaja Raoul Johnsson Tekniset Käden taidot 1 -kirjan alkusanoissa. Useimmilla meistä on läheinen suhde metsään ja puihin, ja puusta valmistetut rakennukset ja esineet herättävät meissä herkkiä tunteita ja muistoja. Teollistumisen läpimurto on kuitenkin merkinnyt itse tehtyjen esineiden ja tarvekalujen tekemisen tarpeen vähenemistä. Onneksi tuo tarve ei ole kokonaan kadonnut. Siinä on perustetta teknisten käsityötaitojen elvyttämiselle tietokirjasarjan avulla, Johnsson korostaa.
Tietoteoksen tavoitteena on johdattaa lukija käsin tekemisen kiehtovaan maailmaan. Valmis kirja – kuten kolme muuta myöhemmin ilmestyvää osaa – sisältää perustietoa kovista materiaaleista ja niiden käytöstä käsitöissä. Teos esittelee puutöiden ohessa myös metalli-, kivi-, nahka-, lasikuitu-, betoni- ja elektroniikkatöitä.
Kirja sisältää selkeitä ohjeita erilaisten työ- ja tarvekalujen, samoin huonekalujen valmistamiseen kotiin, pihaan ja parvekkeelle. Ohjeissa on otettu huomioon myös kierrätysmateriaalien käyttö, pintakäsittelyt ja työturvallisuus. Valmiina sarja muodostaa uuden, laajan kokonaiskuvan teknisten käden taitojen aihealueesta.


Puukon taonnasta taimien kasvatuspöydän valmistamiseen

Tekniset Käden taidot opastaa varsinaiseen tekemiseen käytännön työkohteiden avulla. Työselostukset kuvataan vaihe vaiheelta. Selostusten tukena on havainnollisia piirustuksia ja runsaasti valokuvia keskeisistä työvaiheista. Kirja opastaa esimerkiksi työkalupakin ja työkalukaapin tekoon verstaalla ja selvittää tarvittavat työkalut ja materiaalit.
Hyödyllisistä kodin tarvikkeista ovat esimerkkeinä paistolastojen, porrasjakkaran, hanaviinitelineen ja taimien kasvatuspöydän valmistusohjeet.
Kirja kuvaa myös, miten puukko valmistuu puusta ja metallista ja tuppi nahasta. Innostavia vinkkejä löytyy mm. kätevän grillikärryn ja puutarhapöydän ja -tuolien valmistamiseen. Haastavia töitä ovat itse taottu ja hitsattu puutarhan portti sekä elektoriniikan osalta itse valmistettu ledi-valaisin.
Uusi teos etenee helpoista ohjeista kohtia vaikeampia ja laajempia projekteja. Kirja tarjoaa helppoja töitä aloittelijalle, vaikeampia tietojensa palauttajalle ja vaativia kunnianhimoiselle harrastajalle. Myös vanhempia kannustava lasten kanssa tekeminen ja perinteikkäiden leikkikalujen valmistaminen sisältyvät kirjaan.
« takaisin
BONNIER
Books Finland
 © 2006 Wicanda Oy | Käyttöehdot | Palaute